ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΞΩΝ

Ελβίρα Μεταλληνού

H Ελβίρα Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι επαγγελματίας γραφίστρια από το 1998, με πολυετή εμπειρία στον ευρύτερο χώρο των γραφικών τεχνών και εκδότρια από το 2013. Έχει το δημιουργικό γραφείο και τις εκδόσεις «image». Σπούδασε «Τεχνικός γραφίστας Ηλεκτρονικής σχεδίασης Εντύπου», στο κρατικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (1997) και διακόσμηση εσωτερικού χώρου στην Ιδιωτική σχολή «Πυθαγόρας» (1994) στη Θεσσαλονίκη. Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ με τίτλο «Μουσείο και Παιδί» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης(2020) και το «Οργάνωση και Προώθηση Εκθέσεων, Πολιτιστικών Δράσεων και Φεστιβάλ» (2024).
Έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις και χώρους τέχνης, εντός και εκτός Κερκύρας. Έχει επιμεληθεί γραφιστικά, πολλά συνέδρια, αφίσες διαλέξεων, εκπαιδευτικά έντυπα και βιβλία κι έχει συνεργαστεί με το Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και με Δήμους στην Ελλάδα. Έχει σχεδιάσει ειδικό αναλυτικό χάρτη του νησιού της Κέρκυρας και το χάρτης της πόλης «corfu art map». Έχει επιμεληθεί πολλά εξώφυλλα βιβλίων. Έχει επιμεληθεί γραφιστικά πολλές καλλιτεχνικές εκθέσεις αξιόλογων Κερκυραίων και μη ζωγράφων.
Από το 2001 έως το 2008 εξέδιδε το free press περιοδικό «image Κέρκυρα» και από το 2015 – 2018 το περιοδικό «Εν Κερκύρα», ένα περιοδικό με θέμα την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και τον άνθρωπο με θέματα κυρίως ιστορικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά και σχετίζονται με την Κέρκυρα, τα Επτάνησα. Τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω Πανδημίας, δημιούργησε μια σειρά από υφασμάτινες μάσκες με έργα 7 κερκυραίων ζωγράφων, μια δράση με τίτλο «Η τέχνη νικά». Τα τελευταία 10 χρόνια, εκδίδει ετήσια θεματικά εικαστικά ημερολόγια και οργανώνει εκθέσεις με τα έργα των δημιουργών που φιλοξενούνται στα ημερολόγια. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε πολλές δράσεις για παιδιά. Σκοπός της είναι να «μυήσει» όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους στην μαγεία της τέχνη.